Boekredactie
Begeleiding en redactie van je managementboek

Manuscript inkorten

Ben je klaar met het schrijven van je boek, maar is het erg lang? De meeste managementboeken zijn rond de 50.000 tot 70.0000 woorden. Manuscripten van 100.000 woorden of meer zijn voor veel uitgevers te risicovol om uit te geven. Waarschijnlijk heb je zelf al gekeken waar je tekst korter kan, maar je komt er niet uit.

Graag help ik je met het drastisch inkorten van je manuscript. We kunnen een aantal woorden afspreken of je kunt me de vrije hand geven om in te korten waar herhaling is, wat zijpaadjes zijn, overbodige informatie en dergelijke. Om de focus te bepalen, bespreken we vooraf wat het doel van jouw boek is en wat het uniek maakt.

Het resultaat is een tekst met meer focus en een heldere boodschap. Dit maakt je boek aantrekkelijker voor de lezer en ook voor een uitgever om te publiceren.

Neem contact op

‘Ik wist dat ik dit niet alleen kon en vroeg Nienke om me te helpen mijn manuscript in te korten, op te schonen en meer lijn te geven. Zonder haar hulp was me dit nóóit zo soepel gelukt. Alhoewel ik haar menigmaal vervloekte om haar opmerkingen in de kantlijn, zag ik steeds al snel in dat ze gelijk had. Met eenderde van de aanvankelijke omvang, een prachtig uitgeefplan, tips voor uitgevers die goed bij mijn boek pasten én veel meer zelfvertrouwen stapte ik op drie uitgevers af. Twee waren geïnteresseerd en na verkennende gesprekken wilden ze beide met me in zee! Ik kon kiezen tussen twee A-uitgevers om mijn boek bij uit te geven!

Nienke heeft een belangrijke rol voor me gespeeld in dit proces. Zowel als redacteur, als in de rol van klankbord en sparringpartner. Ik kan iedereen aanraden om haar hulp in te schakelen en zo meer kans te hebben om bij een uitgever binnen te komen.’

Mark Siegenbeek van Heukelom, auteur van Is dit het nou?

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes